зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Профсоюзная учеба

27 Листопада 2017
Навчальний семінар в Чернігові.
20-24 листопада в Навчально- методичному центрі Федерації профспілкових організацій Чернігівської області проведений навчальний семінар для спеціалістів всеукраїнських профспілок і територіальних профоб'єднань, відповідальних за організаційну роботу.

Від Профспілки працівників вугільної промисловості України в даному заході взяли участь завідуючий відділом ЦК Профспілки Юрій Білуха і заступник голови Селидівської територіальної організації Профспілки Станіслав Резніченко.

Учасників семінару привітали Заступник Голови Федерації профспілок України Євген Драп'ятий, голова Федерації профорганізацій Чернігівщини Ігор Москаленко і директор Чернігівського НМЦ Тетяна Осадча.

Актуально- пізнавальним був виступ Євгена Драп'ятого, який висвітлив особливості діяльності профспілкових організацій в умовах децентралізації влади та створення об'єднаних територіальних громад.

Під час проведення тренінгового навчання викладачем Віталієм Копишем , одну із груп очолив представник Укрвуглепрофспілки Станіслав Резніченко, який виступив з підсумками проведеного дослідження на тему "Шляхи та наслідки реформування вугільної галузі України".

Надалі Володимиром Ковальчуком була презентована з проведенням дискусії тема : « Сучасний зміст профспілкової роботи: Європейські практики , тенденції та перспективи».

З великою зацікавленістю був сприйнятий виступ голови профспілки таксистів України Василя Попика, який здійснив презентацію мобільного додатку» Активний профспілковий квиток» та розповів про його практичне використання в своїй Профспілці з можливістю подальшого застосування в інших галузевих профспілках України.

Як завжди, динамічно з високою професійністю провела свій курс навчання доцент Чернігівського державного технічного університету Світлана Задорожна. ЇЇ тема доповіді « Мотивація профспілкового членства як невід'ємна складова органайзингу та посилення впливу профспілок в трудових колективах та суспільстві» викликала широку дискусію слухачів, обмін наявним досвідом та висловлення пропозицій щодо подальшого удосконалення цього одного із найважливіших на цей час напрямків діяльності профспілкових організацій.

Практичні навики органайзингової компанії по створенню первинної профспілкової організації, особливості роботи з молоддю та питання кампетенції сучасного профспілкового лідера активно обговорювалися слухачами під час проведення лекційних занять та роботи в групах.

На завершення учасники проведеного семінару при отриманні відповідних свідоцтв висловили глибоку вдячність керівництву Федерації профспілок України( Осовому Г. В., Драп'ятому Є. М.), директору- Осадчій Т. В. і всьому колективу Чернігівського НМЦ та особисто – керівникові департаменту профспілкових зв'язків з громадськими організаціями ФПУ Ровчак Ларисі, яка весь час брала активну участь в даному семінарі за проведення на найвищому організаційному рівні даного заходу.

Сподіваємось, що всінадбання цього навчання будуть надалі повною мірою використані в практичній роботі профспілкових організаторів.
Профсоюзная учеба | Направления деятельности | главная