зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Охрана труда, здоровья и экологии

4 Квітня 2024
Зустріч-консультація «Ринок праці України: проблеми та шляхи вирішення»
3 квітня відбулася зустріч-консультація ключових партнерів на тему: «Ринок праці України: проблеми та шляхи вирішення» за участі представників профспілок та Міністерства економіки України. Профспілку працівників вугільної промисловості України на даному заході представляв заступник голови Профспілки Валерій Шепелєвич.

Головна мета заходу - обговорення ситуації, що склалася на ринку праці України та бачення ключових партнерів щодо шляхів подолання очікуваного дефіциту робочої сили на ринку праці.

В ході виступів учасників даного зібрання наголошувалося на тому, що за 20 місяців великої війни постає нове випробування: брак кадрів. Підприємці скаржаться на складнощі в пошуку працівників, а дані свідчать про падіння кількості активних шукачів роботи, яке відбувається одночасно з ростом кількості вакансій.

Про певний дефіцит робочої сили свідчить і те, що збільшився час, який роботодавці вимушені витрачати на пошук працівників. Пошук вузькопрофільних спеціалістів може тривати тижні і навіть місяці.

Заступник голови Профспілки працівників вугільної промисловості України Валерій Шепелєвич у своєму зазначив наступне.

Проблему відсутності кадрового потенціалу на підприємствах вугільної галузі можливо було б вирішити шляхом внесення відповідних змін до постанови Кабінету Міністрів України № 461 стосовно працівників, зайнятих на підземних роботах ( Списки № 1, №2).

Повернення на підприємства працівників, які раніше звільнилися через скасування права на соціальний захист та захист здоров’я за роботу в підземних умовах і збереження висококваліфікованих працівників - це підстава для забезпечення безпечного і безперервного процесу видобутку вугілля в обсягах, необхідних для функціонування економіки, об’єктів критичної інфраструктури та забезпечення енергетичної безпеки України.

Інформація отримана під час консультацій буде використана для розробки відповідних стратегій,спрямованих на усунення виявлених прогалин, включно із Стратегією економічної імміграції в Україні.
Охрана труда, здоровья и экологии | Направления деятельности | главная