Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

31 Березня 2011

На шахтах Прибужжя перевірено підйомні комплекси

Завершено позапланову перевірку стану промислової безпеки та охорони праці при експлуатації людських та вантажо-людських підйомних комплексів вертикальних стволів на шахтах Львівщини та Волині. Перевірку ініціював Держгірпромнагляд у зв’язку з аварійними зупинками клітей, що сталися 8 та 9 березня на шахтах «Степова» ДП «Львіввугілля» та «Бужанська» ДП «Волиньвугілля».Про це повідомила прес-служба Держгірпромнагляду у Львівській області.

Перевірку на копальнях Львівської та Волинської областей здійснювали державні інспектори Західної державної міжрегіональної гірничотехнічної інспекції у вугільній промисловості.

Загалом на піднаглядових інспекції вугільних підприємствах Львівської та Волинської областей експлуатується 80 підвісних (причіпних) пристроїв.

В ході перевірки встановлено, що на шахті №1 «Нововолинська» ВП «Шахоуправління «Нововолинське» (права кліть), шахті «Бужанська» (лівий скіп) ДП «Волиньвугілля», шахті «Візейська» ДП «Львіввугілля» (права і ліва кліть, породний скіп і противага) експлуатувалися з підвісними (причіпними) пристроями з простроченим терміном експлуатації. Експлуатація цих пристроїв розпорядженнями територіального управління Держгірпромнагляду по Львівській області заборонялась.

Крім того, виявлено порушення в експлуатації клітей на шахті «Візейська» ДП «Львіввугілля», шахті №9 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля» (підвісні пристрої клітей експлуатувалися з нешплінтованими горизонтальними клинами), на шахті №1 «Нововолинська» був відсутній контрольний жимок на канаті причіпного пристрою правого скіпа вугільної підйомної установки.

Встановлено факт, коли перед спуском людей в шахту не проводився огляд підвісного пристрою на клітьовому стволі спеціально призначеною особою (шахта №9 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля»).

За вказані порушення керівникам вугільних підприємств видані обов’язкові для виконання приписи, винні особи притягнуті до відповідальності.

Станом на 30 березня не відновлені роботи з експлуатації породної підйомної установки шахти «Візейська», скіпової підйомної установки вентиляційного ствола північного блоку шахти «Степова» ДП «Львіввугілля» та аварійної підйомної установки допоміжного ствола шахти №1 «Нововолинська» ВП «Шахтоуправління «Нововолинське» ДП «Волиньвугілля».

Источник: Galinfo (http://galinfo.com.ua/news/85588.html)


© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net