Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

25 Серпня 2022

В Україні хочуть виплачувати субсидії через Пенсійний фонд: що відомо

Влада України має намір змінити спосіб виплати субсидій на житлово-комунальні послуги. Допомогу від держави хочуть виплачувати через Пенсійний фонд.

Як пояснила під час всеукраїнського телемарафону міністерка соціальної політики Оксана Жолнович, це має полегшити багатьом громадянам їхнє отримання.

"Зараз ми опрацьовуємо механізми їхньої централізованої виплати, у тому числі через Пенсійний фонд, для того, щоб кожна людина, яка з тих чи інших причин — наприклад, не роботи управлінь соціального захисту, змогла подати заявку, і щоб ми змогли розрахувати їй субсидію, щоб у такий спосіб кожен незахищений зміг пережити цю зиму", — поділилася чиновниця.

СКІЛЬКИ УРЯД ОЧІКУЄ ОТРИМУВАЧІВ СУБСИДІЙ У 2022 РОЦІ

Жолнович зазначила, що цього року очікується приблизно така сама кількість субсидіантів, як і минулого — 2,6 мільйона. Міністерка не вважає, що їх може бути трохи більше. Вона додала, що навіть при збільшенні кількості субсидіантів гроші на збільшення та виплату субсидій за бюджетовані, тому вони будуть оплачуватись у повному обсязі.

ЯК ДІЗНАТИСЯ, ХТО МАЄ ПРАВО НА СУБСИДІЮ?

У Міністерстві соціальної політики ще торік визначили критерії, за якими людина може стати отримувачем субсидії на житлово-комунальні послуги. Право на отримання житлових субсидій мають сім'ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більша за певний для них обов'язковий платіж.

Обов'язковий відсоток платежу розраховується індивідуально для кожної сім'ї за встановленою формулою та залежить тільки від доходів сім'ї:

обчислюється середньомісячний сукупний дохід домогосподарства;
середньомісячний сукупний дохід поділяється на кількість членів домогосподарства, та визначається середньомісячний дохід на одну особу;
дохід на одну особу ділиться на розмір прожиткового мінімуму на одну особу з розрахунку на місяць, встановлений на 1 січня року, з якого призначається субсидія;
отриманий результат ділиться на 2, а потім множиться на 20% і таким чином визначається відсоток середньомісячного сукупного доходу.
Після цього розраховується розмір обов'язкової частини платежу: обов'язковий відсоток платежу збільшується на сукупний середньомісячний дохід домогосподарства.

Нагадаємо, раніше в Мінсоцполітики пояснили, як розрахувати субсидію самостійно та перевірити у реєстрі.

Источник: Новини Live (https://novyny.live/finance/v-ukraine-khotiat-vyplachivat-subsidii-cherez-pensionnyi-fond-chto-izvestno-52815.html)


© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net