Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

13 Червня 2022

Машинобудівники ДТЕК Енерго виготовили новий прохідницький комбайн

Машинобудівники Corum Group (ДТЕК Енерго) виготовили прохідницький комбайн надсучасного технічного рівня - RH220. Нова техніка потужніша та надійніша, ніж попередники, та обладнана дистанційним керуванням для безпечної роботи шахтарів. Спеціалісти заводу вперше випустили комбайн на новому виробничому майданчику компанії на Дніпропетровщині.

Прохідницький комбайн RH220 – це потужна прохідницька техніка, яка дасть нові можливості для шахтарів. RH220, маса якого 80 тонн, призначений для механізації відбійки, навантаження та транспортування зруйнованої гірської маси. Завдяки більшій потужності він справляється з міцнішими породами. Під час збірки комбайна машинобудівники використали комплектуючі найкращих європейських виробників, що підвищує надійність і безпечність роботи механізмів. Керувати обладнанням можна дистанційно, а моніторити його роботу в режимі онлайн з поверхні шахти. Робоче місце шахтаря обладнане пультом керування, що гарантує безпеку на робочому місці.

Машинобудівні підприємства ДТЕК Енерго - одні з перших, які в умовах війни успішно перенесли виробничі потужності з областей, де продовжуються бойові дії до інших регіонів України. Це дозволить забезпечити безперебійні поставки необхідного обладнання для українських шахтарів.

"Так само, як українські захисники потребують сучасного озброєння для перемоги над ворогом, наші шахтарі мають потребу у сучасному обладнанні, щоб надійно утримувати тили. Попри війну і релокацію на руках наших машинобудівників народжуються новітні зразки техніки. RH220 допоможе українським шахтарям швидше та безпечніше видобувати вугілля, а це – запорука надійної роботи ТЕС та, зрештою, світла і тепла в оселях українців", - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

Після завершення успішних випробувань, машинобудівники розпочнуть серійне виробництво цього комбайна.

ДТЕК ЕНЕРГО

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net