Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

1 Листопада 2021

Справедлива трансформація вугільних регіонів відбуватиметься поетапно, — Денис Шмигаль

Уряд приділяє особливу увагу справедливій трансформації вугільних регіонів. Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив під час робочої поїздки до Волинської області 29 жовтня.

«В Україні започаткована й набирає обертів програма справедливої трансформації вугільних регіонів. Мова йде не про закриття шахт, а про справедливу трансформацію, яка відбуватиметься поетапно, з відповідним соціальним та інвестиційним переорієнтуванням вугільних регіонів», — зазначив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр України повідомив, що наразі Україна напрацьовує підходи зі справедливої трансформації на основі досвіду інших країн, які вже успішно пройшли цей шлях.

«Люди, які працюють на шахтах, мають розуміти, де вони будуть працювати, як буде розвиватися соціальна сфера в містах, де зараз шахти є містоутворюючими підприємствами. Усі ці питання на сьогодні закладаються в проект справедливої трансформації», — зазначив Денис Шмигаль.

Источник: Урядовий портал (https://www.kmu.gov.ua/news/spravedliva-transformaciya-vugilnih-regioniv-vidbuvatimetsya-poetapno-denis-shmigal)


© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net