Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

14 Травня 2021

Міненерго залучає британський досвід для трансформації вугільних регіонів

Міжнародна консалтингова компанія ERM, яка спеціалізується на розробці проєктів сталого розвитку, 13 травня презентувала план підготовки до пілотного проєкту з трансформації вугільних регіонів. У презентації взяли участь представники Міністерства енергетики, об’єднаного міжнародного підрозділу з енергетики Міністерства закордонних справ, справ співдружності націй та розвитку Великої Британії, а також Посольства Великої Британії в Україні.

Програма фінансується британським урядом та передбачає розробку проєкту справедливої трансформації одного з вугільних регіонів України.

Пілотний проєкт сприятиме налагодженню ефективної та чесної комунікації із громадами міст, де відбуватимуться зміни. Адже трансформація вугільних регіонів має враховувати складні соціально-економічні та екологічні проблеми та створити сталу модель перепрофілювання та відновлення регіонів, яка створить нові робочі місця та відкриє бізнес-можливості для мешканців регіону та інвесторів.

Для України є цінним досвід Великої Британії, яка має значний досвід трансформації регіонів, де традиційно видобувалось вугілля, зокрема Південного Уельсу.

У рамках підготовки до проєкту британські спеціалісти разом з українськими фахівцями визначать вугільний регіон України, де буде реалізовано пілотний проєкт, проведуть попередні консультації із зацікавленими сторонами та створять план трансформації регіону.

Роботи мають бути закінчені у березні 2022 року.

Нагадаємо, Міністр енергетики Герман Галущенко під час зустрічі із представниками вугільної галузі наголосив, що Міненерго завжди відкрите до діалогу і обговорення концепцій трансформації.

Источник: Міністерство енергетики України (http://mpe.kmu.gov.ua/minugol/control/uk/publish/article;jsessionid=40DEA184B58CA49FF94CEF4647131DC6.app1?art_id=245534538&cat_id=35109)


© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net