Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

21 Липня 2020

Герус пропонує створювати вільні економічні зони у шахтарських регіонах

Герус пропонує створювати вільні економічні зони у шахтарських регіонах для розвитку цих зон. Про це під час засідання комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг сказав голова комітету Андрій Герус, повідомляє "Українська енергетика".

"Нам потрібно розвивати шахтарські регіони шляхом диверсифікації економіки, диверсифікації підприємств. Нам потрібно давати стимули, щоб у регіонах виникали інші підприємства, нові робочі місця, аби люди могли обирати, де їм працювати", - сказав Герус.

Він запропонував проаналізувати можливість створення вільних економічних зон у шахтарських регіонах.

"Також нам потрібні певні спеціальні умови для приєднання до інфраструктури ЖКП, щоб стимулювати підприємства відкриватися там. Сподіваюся, що на початку осені ми вийдемо на якесь рішення у вигляді законопроекту або іншого нормативного акту", - відзначив Герус.

Як повідомлялося, Україна та Німеччина працюватимуть над програмою "Справедливої трансформації шахтарських регіонів". Зокрема, Україна перейматиме досвід Німеччини у цій сфері щодо побудови нової економіки у мономістах, що залежать від вуглевидобувних підприємств.

"У нас є домовленості з німецькою стороною. Був і дзвінок прем'єр-міністра до канцлера Німеччини Ангели Меркель. Вони обговорювали це питання. І у мене були переговори з послом Німеччини в Україні щодо допомоги в проведенні комплексної роботи в рамках пілотного проєкту з досвідом Німеччини по закриття шахт якогось мономіста, який ми визначимо разом з ними за певними критеріями," - сказала в.о. міністра енергетики Ольга Буславець.

За матеріалами Українська енергетика

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net