Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

6 Липня 2020

Ринок газу для населення відклали на місяць — Буславець

Уряд чекає на постачальника останньої надії

Ринок газу для населення знову відклали, тепер його впровадження очікується 1 серпня. Про це на брифінгу сказала в.о. міністра енергетики Ольга Буславець, повідомляє "Українська енергетика".

"Сьогодні уряд продовжив дію ПСО до 1 серпня. Це необхідна норма для того, щоб усе відбувалося послідовно", - розповіла Буславець

В.О. міністра нагадала, що 1 липня поточного року закінчується дія попереднього положення про ПСО на ринку газу у частині постачання газу населення.

"Проте для забезпечення безперебійності і стабільності функціонування ринку природного газу при скасуванні ПСО важливим було визначення постачальника останньої надії, якого, на жаль, останні два роки у нас не було", - сказала Буславець.

Вона нагадала, що постачальник "останньої надії" необхідний, оскільки після скасування ПСО кожен споживач повинен мати доступ для послуги газопостачання.

"Ми чекаємо, що до 7 липня буде надано пропозиції і конкурс буде проведено. Це надасть можливість після цього поетапно забезпечити відкриття ринку газу і безперебійне постачання цього ресурсу населенню", - додала Буславець.

Источник: Українська енергетика (https://ua-energy.org/uk/posts/rynok-hazu-dlia-naselennia-vidklaly-na-misiats-buslavets)


© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net