Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

4 Вересня 2013

Завершено перевірку вугільних складів

Стан пожежної безпеки на аварійних складах вугледобувних підприємств перевірено посадовими особами теруправління Держгірпромнагляду у Львівській області та представниками облдержадміністрації. Перевіркою були охоплені всі вугільні склади Львівської та Волинської областей (відповідно вісім та чотири).

Перевірки здійснювалися на виконання доручення Президента України щодо запобігання пожежній небезпеці в державі та заходів для забезпечення дотримання належного рівня безпеки на потенційно небезпечних об’єктах.

Зокрема в межах повноважень проведено перевірки щодо усунення вугледобувними підприємствами виявлених попередніми перевірками порушень вимог пожежної безпеки на поверхневих аварійних вугільних складах зберігання вугілля.

Як повідомив в.о. начальника Західної міжрегіональної державної інспекції нагляду у вугільній промисловості Володимир Осадця, більшість порушень вимог пожежної безпеки усунуті, але станом на 1 вересня майже всі склади залишаються переповненими понад проектні параметри (шахти «Великомостівська», «Межирічанська», «Лісова», «Зарічна», «Шахта «Степова» ДП “Львіввугілля”; шахти №1 «Нововолинська» ВП «Шахтоуправління «Нововолинське» та №9 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля»). На цих шахтах розроблена технологічна документація щодо збільшення ємкості аварійних вугільних складів, які, проте, ще не пройшли погодження з інститутом-генпроектувальником.

Разом з тим, експлуатація вугільних складів здійснюється у відповідності з додатковими заходами пожежної безпеки, які погоджені з Львівсько-Волинським ВГРЗ та органами ДСНС.

В період проведення перевірки виявлено 55 порушень нормативних актів з охорони праці та пожежної безпеки. До адміністративної відповідальності притягнуто 9 посадових осіб, в тому числі один перший керівник. За результатами перевірок видано акти та приписи щодо усунення порушень.

Источник: Територіальне управління Держгірпромнагляду у Львівській області (http://www.dgpn.lviv.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=1096&Itemid=30)


© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net