Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

28 Лютого 2023

Об'єднані заради Перемоги

Третя автівка з Уельсу для допомоги військовим України прибула цього разу в Київ. Зустрічала її делегація Дніпропетровської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості на чолі с Сергієм Юнаком.


23 лютого, напередодні річниці повномасштабного вторгнення російської армії в Україну, в Київі відбулася тепла зустріч з друзями з Великої Британії, представниками шахтарських профспілок Уельсу. Вже багато років Дніпропетровська територіальна профспілка вугільників підтримує тісні контакти із Національною профспілкою шахтарів Великої Британії.


Делегація уельсців на чолі з Міккі Антонівом вже втретє приїхала до України за час повномасштабної війни. Цього разу знову передали автівку-пікап для Збройних Сил України. Це вже третя машина, яку вони привезли в Україну і на цьому зупинятися не збираються. Уельсці кажуть: «Будемо допомагати Україні, поки Україна не переможе!». Також вони передали українським військовим гуманітарну допомогу – медикаменти, спальні мішки, одежу, сухі пайки.

В цей день делегація з Уельсу зустрілась з головою Профспілки працівників вугільної промисловості України Андрієм Зиміним. Він провів екскурсію для наших зарубіжних гостей по Будинку профспілок, який в ніч на 19 лютого 2014 року майже повністю згорів. Тільки 30 травня 2018 року відбулося відкриття відновленого після пожежі фасаду Будинку профспілок, а 21 листопада 2018 року на двох поверхах відновленого після пожежі будинку відкрито Інформаційно-виставковий центр Музею Майдану. Гості з Великої Британії з великою зацікавленістю ознайомилися з експонатами музею, які свідчать про часи Революції Гідності.



Вже наступного дня представники Дніпропетровської територіальної організації Профспілки вугільників передали автівку Збройним Силам України на сході. Була тепла зустріч з військовими, вони висловили щиру подяку за таку допомогу:

- Об'єдналися заради допомоги військовим України, заради Перемоги працівники профспілки вугільної промисловості на чолі з Сергієм Івановичем Юнаком, та громадяни Уельсу: Михайло Антонів, Вейн Томас, Алін Давіс, Карвін Донован. Суттєва допомога у вигляді автомобіля та інших життєво необхідних донатів допоможе нашим хлопцям, воїнам ЗСУ, серед яких є багато шахтарів. Окремо дякуємо нашому побратиму Олегу ПавловичуПетрівнику, який з перших днів вторгнення росії був поряд з нами і постійно допомагає нашому підрозділу. Спасибі за допомогу! Разом до Перемоги!!!

За матеріалами Дніпропетровської територіальної організації Профспілки

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net