Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

7 Лютого 2023

Робоча зустріч в Міненерго

6 лютого 2023р. за участі керівника Профспілки працівників вугільної промисловості України Андрія Зиміна відбулася зустріч делегації Добропільського теркому у складі голови теркому Петра Древаля, голови профкому ш. «Добропільська» Зігмунда Березницького, голови профкому ш. «Алмазна» Олександра Редьки, профспілкового представника Олександра Агібалова, завідуючої економіко-правового відділу теркому Катерини Самбурської з Першим заступником Міністра енергетики України Юрієм Власенко.



Під час зустрічі голова Добропільського теркому зазначив, що трудовий колектив ДП «Добропіллявугілля-видобуток» досі не отримав відповіді від Міністерства економіки про виключення ДП зі списку підприємств, що передаються ФДМУ. Він зазначив, що відповідь Мінекономіки про помилковість внесення «Добропіллявугілля-видобуток» до списку про передачу не задовольняє трудовий колектив, і розмови про можливу зміну керівників ДП «Добропіллявугілля-видобуток » пов’язують саме з цим.

Обговорили також питання щодо заборгованості КП «Добро» та ДП «Укрвугілля» перед ДП «Добропіллявугілля-видобуток », яка складає майже 0,5 млрд.грн. Як повідомив. Юрій Власенко питання заборгованості КП «Добро» зараз вирішується спільно з очільником Донецької області та з Прем’єр-міністром. Як зазначив, Перший заступник Міністра, дане питання потребує більш ретельного вивчення.
Головою теркому було порушено питання щодо підвищення тарифних ставок і окладів працівникам вугледобувних підприємств у зв’язку зі збільшенням розміру мінімальної заробітної плати у відповідності із Галузевою угодою.

Перший заступник Міністра завірив присутніх в тому, що Міністерство намагається донести до Міністерства фінансів необхідність виділення додаткових коштів на технічне переоснащення шахт, однак на разі позитивної відповіді від нього не має.

Також голова профкому ш. «Добропільська» Зігмунд Березницький озвучив наболіле питання щодо бронювання працівників вугільних підприємств. В свою чергу, заступник Міністра повідомив про розширення можливостей бронювання необхідних для виробництва працівників у кількості до 100%, це стосується вугільної, енергетичної, газової та атомної галузі, і що зараз питання бронювання працівників затребуваних професій вирішується оперативно. Але на жаль підтвердив наявність порушень Постанови КМУ щодо бронювання на місцях.

За матеріалами Добропільської територіальної організації Профспілки

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net