Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

11 Жовтня 2022

ПРО ЗАРПЛАТУ, БРОНЮВАННЯ ШАХТАРСЬКИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ І НЕ ТІЛЬКИ…

Про захист прав та інтересів шахтарів, а також про нагальні завдання сьогоднішнього дня йшлося на засіданні профкому первинної профспілкової організації ППВП шахти ім. Героїв космосу. Було порушено проблеми, які потребують негайного вирішення.


Перед членами профкому виступили голова Дніпропетровської територіальної організації ППВП Сергій Юнак та голова первинної профспілкової організації Петро Небагатих. Вони розповіли про ситуацію, що склалася на сьогоднішній день у вугільній галузі, а також про завдання, які постають у зв'язку з цим перед профспілками. Про це йшлося на Пленумі ЦК Профспілки вугільної промисловості, що відбувся нещодавно, і на зустрічі профспілкового активу ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» з Генеральним директором «ДТЕК Енерго» Ільдаром Салеєвим.

Наголошувалося, що вугілля залишається затребуваним, тим більше зараз, в умовах воєнного стану, а чи не єдиним підприємством, здатним забезпечити енергетичну незалежність України, є ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля». Ось чому саме на наших шахтарів покладаються сьогодні великі завдання та великі надії. І шахтарі не підводять – меншим складом, ніж належить, вони видають на-гора так необхідне країні вугілля.

А ось заробітки гірників, на жаль, як і раніше, залишають бажати кращого. Саме про це говорив на Пленумі ЦК представник Західного Донбасу, і саме ця проблема вкотре постала перед керівництвом «ДТЕК Енерго». Профспілка, хоч би як це було складно, і надалі наполягатиме на підвищенні посадових окладів та тарифних ставок усім працівникам «Павлоградвугілля». Необхідно позбутися «ручної» оплати праці – потрібна чітко діюча система.

Сьогодні, у зв'язку з російською агресією, постала ще одна проблема, яка хвилює дуже багатьох і потребує негайного вирішення. Це бронювання працівників тих спеціальностей, які гостро потрібні для успішного функціонування шахт. Багато шахтарів уже покликані на фронт, багато хто і зараз продовжує отримувати повістки у військкомат для проходження медичної комісії. Причому багато хто з тих, хто підлягає бронюванню.

Отож, отримавши повістку, не треба поспішати у військкомат – спочатку треба переконатися, що оформлена броня, і вже з цим документом йти у військкомат. Є необхідність позбавити людей тяганини, з якою вони неминуче стикаються, і цю проблему потрібно вирішити адміністрації та профспілці спільно з військкоматом.

На засіданні профкому порушувалися й інші проблеми, загалом, відбулася ділова, зацікавлена ​​розмова про насущне.


За матеріалами Дніпропетровської територіальної організації Профспілки

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net