Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

3 Червня 2022

Волинський терком Укрвуглепрофспілки : разом до перемрги!

З початку бойових дій Волинський терком Профспілки включився у волонтерську роботу.

Першочергово за сприянням теркому та профспілкових комітетів підприємств була організована команда волонтерів, яка надає допомогу, в тому числі місту Києву більш як 20 автівок, також в Київські лікарні волонтерами було доставлено 2 швидкі допомоги з Іспанії та Ірландії.

Членами Волинської профспілки було доставлено гуманітарної допомоги в м.Харків більше 12 бусів та 2 швидкі допомоги з Іспанії.

В період окупації м. Херсона волонтери з Волині. ризикуючи своїм життям, доставляли продукти харчування в Херсонську область.

На місцевому рівні, спільно з фондом «Сучасна Україна» під керівництвом Н.М.Лобойко – керівником проекту «Допоможи своїм», волинські волонтери здійснюють доставку гуманітарної допомоги сім'ям загиблих воїнів,переселенцям та малозабезпеченим сім'м. Також не залишаються поза увагою воїни, члени профспілки, які знаходяться в зоні бойових дій. Профспілка організовує збір гуманітарної допомоги для спілчан. Завдяки чому було передано два автомобілі та велика кількість медикаментів та тактичного спорядження.

Враховуючи географічне положення Волині бази відпочинку, які є на балансі шахтарських профспілок надають безперебійний притулок переселенцях із зони бойових дій.

На сьогоднішній день одна із наших баз відпочинку використовується воїнами для ротації. Враховуючи те, що вкрай важка ситуація на сході країни, багато людей лишається вимушено переміщеними особами. Волинським теркомом було прийнято рішення про підготовку ще однієї бази для надання прихистку переселенцям. Поселення цих людей покладено на голову ППО ВП «Шахта «Бужанська» Волянюка С.Я.

Також на базі шахти №1 «Нововолинська» вже розміщено більше 9 сімей.
Голова ППО ДП «Шахта №9»Нововолинська» Біляк Т.М. вирішує питання надання логістичної допомоги в зону бойових дій.

Допомогою по перевезенню та доставленню в зону бойових дій гуманітарної допомоги разом з Федерацією профспілок області займається голова ППО ДП «Шахта №10»Нововолинська» Спиридонов В.В.

Також слід відзначити голову ППО ВП «Волиньвантажтранс» Романченко Т.М., яка за підтримки дирекції ВП «Волиньвантажтранс» організовує зберігання і розподіл гуманітарної допомоги,яка надходить від сусідніх держав.

На сьогоднішній день в рамках проекту надання допомоги нашим спілчанам знаходиться ще 3 автомобіля, які потребують кошти на ремонт. Для прийому біженців вкрай необхідні кошти для комплектації приміщень холодильниками, також є потреба в оновленні санітарних приміщень.

Плануємо під егідою Профспілки надання допомоги членам наших територіальних організацій , які знаходяться в зоні бойових дій і не змогли через певні обставини своєчасно виїхати і потребують допомоги.

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net