Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

19 Вересня 2023

Відбулося обговорення професійних стандартів «Машиніст гірничих виїмкових машин» та «Прохідник».

15 вересня поточного року відбулася зустріч Голови Профспілки Андрія Зиміна з представниками «Федерації роботодавців паливно-енергетичного комплексу України», експертів Міненерго та ДТЕК Енерго, з обговорення професійних стандартів «Машиніст гірничих виїмкових машин» та «Прохідник».


На обговоренні було прийнято рішення стосовно вимог до перепідготовки та підвищення кваліфікаційного розряду зазначених професій через зменшення терміну навчання. Так, замість 1 року стаж роботи за технологічно-суміжною професією 5 кваліфікаційного розряду повинно складати не менш 6 місяців. Відповідна норма прийнята і для підвищення кваліфікації 5 розряду.

Слід зазначити, що попередньо Профспілкою були напрацьовані та направлені до АТ «ДТЕК Дніпроенерго» відповідні пропозиції, які стосуються удосконалення професійних стандартів з низки гірничих професій.

На даній зустрічі визначено щодо необхідності подальшого розгляду профстандартів, з метою приведення їх до європейських норм та забезпечення безпечної роботи працівників вугільної галузі.

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net