Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

25 Травня 2023

Позиція Профспілки. Зарплатні боргі шахтарям мають бути погашені

У зв’язку зі зверненнями, які надходять до Профспілки працівників вугільної промисловості України від територіальних та первинних організацій Профспілки стосовно критичної ситуації, що склалася на державних вугледобувних підприємствах з погашення заборгованості та виплати заробітної плати працівникам через несвоєчасне проведення розрахунків за відвантажене вугілля очільник профспілковий лідер Андрій Зимін направив відповідні звернення до Прем'єр- міністра України Дениса Шмигаля, Міністра енергетики України Германа Галущенка та Наглядової ради ПАТ« Центренерго».

У зверненні зазначається, що майже всі державні підприємства мають заборгованість з виплати заробітної плати і водночас несвоєчасно отримують кошти за відвантажену вугільну продукцію.

Найбільші борги на 22 травня 2023 року існують на підприємствах, які стабільно виконують планові завдання з видобутку вугільної продукції, зокрема ДП «Львіввугілля» - 743,0 млн. грн. (ДП «Укрвугілля» - 544,0 млн. гривень) та ДП «Добропіллявугілля - видобуток» - 475 млн. грн. (ДП «Укрвугілля» - 292,8,0 млн. гривень). Основна частка боргів, відповідно до укладених договорів існує від ПАТ «Центренерго», у тому числі не виконується Постанова КМУ від 22.08.2022 № 838 (ПСО).

З метою зняття соціальної напруги в трудових колективах і забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам висловлено прохання щодо вжиття необхідних заходів з врегулювання питань своєчасних розрахунків за поставлену вугільну продукцію

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net