Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

12 Травня 2023

«ДНІПРОВЦІ» НАВЧАЮТЬСЯ ВИЯВЛЯТИ РИЗИКИ ТА ПОВІДОМЛЯТИ ПРО НИХ

В шахтоуправлінні «Дніпровське» в рамках нового проекту з охорони праці «Безпека+» проводяться тренінги для інженерно-технічних працівників. У квітні їх пройшли понад 260 співробітників - від керівників дільниць до гірничих майстрів.


В ході навчання гірникам презентували новий проект, головне завдання якого - навчити кожного робітника виявляти на робочих місцях найбільш небезпечні для життя та здоров'я ситуації, повідомляти про них та отримувати за це грошове заохочення. Це допоможе своєчасно усувати ризики – до того, як хтось постраждає.

«В ШУ «Дніпровське» виділено 9 критичних ризиків, які можуть призвести до смертельного і важкого травматизму, - діляться спеціалісти служби з охорони праці підприємства. - На кожний з них є захисти – це заходи, що виключають ризики виникнення аварії або нещасного випадку з важкими наслідками. На навчанні ми розповідаємо саме про виявлення ризиків та які заходи до них відносяться. У групах опрацьовуємо реальні приклади для більшого занурення у тему. Також детально проходимо алгоритм, у разі чого треба повідомляти про відсутність потрібних захистів та як це зробити».

Самі ж здобувачі знань кажуть, що навчання стане у нагоді і вони усіма руками «за» зниження травматизму, тім паче тяжкого або смертельного.

«Уважно слухав, активно приймав участь у виявлені ризиків та захистів, - каже гірничий майстер дільниці шахтного транспорту №2 Микола Матірко. - Бо життя та здоров’я – найголовніша цінність. Хочеться, аби усі гуртом долучилися до проекту. Так ми зможемо змінити ситуацію з травматизмом в кращий бік. Та ще й при цьому з’явилася можливість за пильність та уважність додатково отримати гроші, повідомивши про відсутність необхідних захистів на своїх робочих місцях».


По завершенню тренінгу гірникам показали навчальне відео про те, як саме діє проект «Безпека+». До речі, його зняли робітники підприємства, аби легше було розібратися у нюансах.

За матеріалами Дніпропетровської територіальної організації

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net