Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

22 Листопада 2022

День України на Конгресі МКП

День 18 листопада дійсно можна вважати Днем України на Конгресі МКП.
У рамках Конгресу відбувся спеціальний захід, присвячений Дню України.


Українська делегація продемонструвала численні слайди, у яких документально було продемонстровано, що являє собою російська агресія насправді, і, як українці зустріли агресора. Делегати та численні гості Конгресу побачили, які жахи принесла  з собою війна: зруйновану інфраструктуру, знищенні лікарні, школи, ціли населенні пункти. Профспілку працівників вугільної промисловості України на даному заході представляв голова Дніпропетровської теритлоріальної організації Юнак Сергій Іванович.

Виступаючі під час демонстрації слайдів, Голова ФПУ Григорій Осовий та Голова Молодіжного  комітету Іванна Храпко  закликали подвоїти зусилля з надання допомоги Україні, адже справжній мир  можливий лише після переконливої поразки агресора, звільнення усіх територій України та забезпечення гарантій того, що будь-яка агресія проти будь-якої країни з боку росії стане неможливою.
Вони розказали про діяльність ФПУ з надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам, для яких ФПУ відкрила усі свої санаторії, туристичні заклади та навчальні центри.  Голова ФПУ та Голова Молодіжного комітету ФПУ висловили безмежну вдячність за солідарність та надання допомоги народу та профспілкам України. Учасникам був розданий проект Меморандуму  про участь національних та міжнародних профспілок у поверненні миру та відбудові післявоєнної України,  який викликав велику зацікавленість. Чимало з делегатів відразу заявили, що вони будуть робити усе, щоб сприяти надання допомоги Україні в її відбудові і візьмуть шефство над профспілками конкретних регіонів країни. У той же день Голова ФПУ виступив на пленарному засіданні Конгресу. Виступ був зустрінутий оплесками солідарності з Україною.

Визнанням внеску українських профспілок у протистояння російській агресії, вкладу в гуманітарну підтримку,  безкомпромісну боротьбу з лібералізацією трудових відносин, за відстоювання прав та інтересів працівників стало обрання Голови ФПУ до Генеральної ради МКП,  віце-президентом Організації та до її  Виконкому.

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net