Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

20 Вересня 2022

Уряд визначив додаткові можливості отримувати пенсії на деокупованих територіях та в районах бойових дій

Уряд на період введення воєнного стану визначив додаткові можливості для отримання пенсій або грошової допомоги на деокупованих територіях та в громадах, що перебувають в районах бойових дій.

Відповідні законодавчі зміни ухвалив Уряд на своєму засіданні 16 вересня.

Слід зазначити, що фінансування пенсій на тимчасово окупованих територіях не припинялося. На деокупованих територіях, де триває відновлення усіх систем життєзабезпечення, не скрізь розпочали роботу банки. Уряд схвалив рішення для того, щоб люди отримали нараховані державою кошти.

Мешканці деокупованих територій, яким нараховуються виплати на картку, зможуть отримати гроші на руки. Для цього необхідно подати у будь-який орган місцевого самоврядування заяву про нарахування пенсії готівкою, тобто Пенсійний фонд її отримає через сільського, селищного, міського голову, старосту, начальника військової адміністрації населеного пункту.


Раніше заява про зміну способу виплати пенсії подавалася пенсіонером особисто до органу Пенсійного фонду України або в електронній формі через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Гроші доставлятиме Укрпошта.

Довідково

У випадках, коли Укрпошта” не має можливості здійснювати виплату і доставку пенсій, вони будуть перераховуватися на поточні рахунки, відкриті в АТ „Ощадбанк” за зверненням органів Пенсійного фонду України.

Якщо на деокупованих територіях у Укрпошти з’явиться технічна можливість відновити роботу, тоді АТ Ощадбанк повертає кошти, і виплату пенсії отримувачу здійснюватиме Укрпошта, як і до того за місцем проживання.

За матеріалами Мінсоцполітики України

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net