Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

11 Серпня 2022

ГУМШТАБ ФПУ. ВИРІШУЄ КОНКРЕТНІ ПИТАННЯ СПІЛЧАН, ПРОДОВЖУЄ СПІВПРАЦЮ З МІЖНАРОДНИМИ ПАРТНЕРАМИ

5 серпня ц.р. у Будинку профспілок (м. Київ) відбулось чергове засідання Штабу ФПУ з гуманітарної допомоги членам профспілок, профспілковим організаціям, які постраждали внаслідок воєнної агресії росії.

Члени штабу заслухали інформацію про співпрацю з Благодійним фондом «Підтримка Всеукраїнської профспілки спортсменів» та координацію спільних зусиль з реалізації гуманітарних заходів і підтримки осіб, постраждалих від збройної агресії, зокрема щодо формування продуктових наборів.

Зокрема зазначалось, що на виділені Штабом ФПУ кошти було сформовано 3 084 гуманітарних пакунків із продуктових наборів. Відповідно до звернень членських організацій ФПУ ухвалено рішення виділити гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів: Запорізькій обласній раді профспілок, Об’єднанню профспілок Харківської області, Федерації профспілкових організацій Чернігівської області – по 300 шт., Київській обласній раді профспілок – 325 шт., Полтавській обласній раді профспілок – 150 шт., Харківському машинобудівному заводу «Світло шахтаря» Профспілки працівників вугільної промисловості – 75 шт., первинній профспілковій організації державного підприємства «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О.М.Макарова» Профспілки працівників космічного та загального машинобудування України – 100 шт.

З метою оперативного надання гуманітарної допомоги у вигляді продуктових наборів голові Штабу доручено приймати рішення відповідно до звернень членських організацій ФПУ про надання такої допомоги за умови її наявності, про що у подальшому інформувати Штаб.

Другим було розглянуто питання «Про організацію автотранспортного обслуговування по доставці гуманітарної допомоги». Члени Штабу обговорили порядок використання транспортного засобу Renault Trafic, що належить Господарському управлінню ФПУ, для доставки гуманітарної допомоги в регіони. Вирішили, що використання Renault Trafic здійснюється виключно за рішенням Штабу ФПУ з гуманітарної допомоги з покриттям транспортних витрат з Фонду Солідарності. У разі, якщо членська організація за її зверненням до Господарського управління ФПУ використовує транспортний засіб для доставки гуманітарної допомоги своїм членам профспілки, то оплата за паливно-мастильні матеріали і працю водія здійснюються безпосередньо цією організацією.

Наступним став розгляд звернень до Штабу ФПУ щодо надання фінансової допомоги на цілі, пов’язані з відновленням діяльності профспілкових організацій та підтримку конкретних членів профспілок. За рішенням Штабу вирішено надати:

- Об’єднанню профспілок Харківської області безповоротну фінансову допомогу на ремонт Палацу праці;

- Федерації профспілок Луганської області безповоротну фінансову допомогу для підтримки профспілкових працівників і активістів, постраждалих внаслідок військової агресії росії проти України;

- члену Київської обласної організації Профспілки працівників Пенсійного фонду України Махині Л.В., опікунці семи малолітніх дітей, чий житловий будинок у м. Ірпінь зазнав значних руйнувань внаслідок збройної агресії росії, спрямувати кошти, зібрані делегатами З’їзду Американської федерації праці – Конгресу виробничих профспілок. На даний час мати з дітьми знаходяться у Польщі, а батько займається відбудовою житла та підготовкою його до опалювального сезону і створення належних побутових умов для повернення членів сім’ї в Україну. Гроші на відбудову житла будуть перераховані на Київську обласну організацію профспілки працівників Пенсійного фонду України;

- покращення умов перебування внутрішньо переміщених осіб у ДП «Клінічний санаторій «Курорт «Березівські мінеральні води» (Харківська область), де переважно знаходяться люди похилого віку, діти, лежачі хворі, люди з обмеженими фізичними можливостями, окрім того, із загальної кількості осіб, які перебувають у санаторно-курортному закладі, у 90 % втрачено житло та майно, у Навчально-культурному центрі «Побужжя» (Хмельницька область), у «Сервісно-туристичному комплексі «Рута» (Тернопільська область) тощо.

Частину зазначеної допомоги буде надано за рахунок коштів Данського агентства профспілкового розвитку.

У різному було заслухано інформацію:

- про продовження до 15 жовтня 2022 р. терміну дії Угоди з Данським агентством профспілкового розвитку щодо реалізації проекту «Українські профспілки допомагають внутрішньо переміщеним особам, які постраждали від війни»;

- про укладання нової Угоди з Благодійним фондом Corus International з періодом реалізації до 31 березня 2023 року. Угода передбачає фінансування проживання та одноразового харчування внутрішньо переміщених осіб на базі профспілкових об’єктів ПрАТ «Укрпрофоздоровниця»: Березівські мінеральні води, Роща, Поляна, Хмільник, Моршин, Любінь Великий, а також надання речової гуманітарної допомоги;

- про укладання грантової угоди з Міжнародною організацією праці з періодом реалізації до 10 жовтня 2022 року. Угодою передбачено підтримку перебування ВПО у санаторії «Горинь», надання фінансової допомоги Об’єднанню профспілок Харківської області, Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, Київській обласній раді профспілок.

За матеріалами ФПУ

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net