Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

5 Серпня 2022

ЛЮДЯМ, ЯКІ ПРАЦЮЮТЬ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ УКРАЇНИ, СТРАХОВИЙ СТАЖ НЕ НАРАХУЮТЬ – МІНСОЦПОЛІТИКИ

Людям, які працюють на тимчасово окупованих територіях України, страховий стаж нараховуватися не буде – про це повідомила чільниця Мінсоцполітики Оксана Жолнович, пише "РБК-Україна".

"Поки вони не сплачують ЄСВ, їхній страховий стаж не буде зараховуватися ні в якому вигляді", – сказала міністр.

Вона додала, що на тимчасово окупованих територіях перебуває близько 3 млн пенсіонерів.

"З 2014 року на тимчасово окупованих територіях перебувало 1,277 млн пенсіонерів, з них 1,160 млн перепризначилися, тобто виїжджали на підконтрольну територію і підтвердили свій статус, а 117 тисяч осіб не зверталося, і ми не знаємо що з ними. З урахуванням нових окупованих територій, таких пенсіонерів близько 3 млн", – повідомила Жолнович.

І додала, що всім їм пенсійні виплати нараховуються автоматично.
"Якщо є інформація про смерть людини, то, очевидно, що пенсійний фонд припиняє виплати. І якщо ми побачимо, що 6 місяців ми нараховуємо, а руху коштів по банку немає, ми призупиняємо нарахування. Саме призупиняємо, бо ми не знаємо, чи та людина не може зняти ці гроші, чи справді з нею уже щось сталося. А так намагаємося нараховувати, бо все ж презюмуємо, що люди живі", – підкреслила міністр.

Високопосадовиця зазначила, що якщо за ті пів року, на які було призупинено нарахування пенсії, людина дасть про себе знати, їй усе буде донараховано.

"Подає заяву, дає ознаки життя, і все донараховується. Я дуже сильно сподіваюся, що це не буде роки. Ми бачимо активні бойові дії, активні контрнаступи, ми будемо звільняти село за селом", – зазначила Жолнович.

За повідомленням інтернет-видань

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net