Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

11 Травня 2021

Зустріч в Міненерго України

Сьогодні, 11 травня, в Міністерстві енергетики України відбулася зустріч Міністра Германа Галущенка, радника Міністра Олексія Куракова з керівництвом Профспілки працівників вугільної промисловості України. Під час даної зустрічі мова йшла про необхідність вирішення наявної кризової ситуації, яка склалася у вугільній галузі з виплатою заборгованості по заробітній платі всім працівникам вугледобувних підприємств.

Відомо, що після минулої зустрічі, 7 травня, на рахунки державних вугледобувних підприємств було перераховано 237 млн. грн.

Разом з тим, Міністром енергетики України направлено звернення до Мінфіну щодо внесення змін до помісячного розпису Державного бюджету України на 2021 рік шляхом наближення бюджетних коштів за програмою « Реструктуризація вугільної галузі» в обсязі 838 млн. грн. з IV кварталу поточного року.
Міністр також поінформував про те, що дана ситуація доведена до керівництва Держави, що потребує певного часу.

Враховуючи вищевикладене, Міністр запевнив, що до кінця поточного тижня питання щодо виплати заборгованості по заробітній платі буде вирішено і звернувся з проханням про відтермінування проведення акції протесту до 17 травня.

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net