Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

7 Травня 2021

Нарада в Міненерго України

У зв’язку з невиплатою заробітної плати за січень-березень 2021 року та наявною заборгованістю по оплаті за відвантажену вугільну продукцію в трудових колективах ДП « Львіввугілля» склалася вкрай напружена ситуація. Працівники готові вдатися до протестних акцій як на місцях, так і в місті Києві. Для упередження даного соціального вибуху, сьогодні, 7 травня в Міністерстві енергетики України відбулася зустріч Міністра Германа Галущенко з профспілковим активом Львівської територіальної організації Профспілки на чолі з головою теркому Олегом Турчиним. В даному заході прийняли безпосередню участь голова Профспілки Віктор Турманов та заступник голови Андрій Зимін, а також радник Міністра Олексій Кураков та інші особи.

Під час наради представники трудових колективів наголошували на тому, що неодноразові звернення до Міненерго України та вищих державних органів залишилися без належного реагування. Гірники обурені таким ставленням державних органів влади до важкої шахтарської праці.

В свою чергу голова Профспілки Віктор Турманов зазначив, що порушені питання стосуються працівників всіх державних підприємств вугільної промисловості України. По–перше – це невирішеність питання щодо наближення визначених бюджетних коштів на поточний період, по – друге - загальна сума коштів, передбачених в бюджеті на 2021 рік не покриє тих, необхідних витрат вугільної галузі, по третє - це необхідність детального доопрацювання з подальшим обговоренням проекту Програми трансформації вугільних регіонів в трудових колективах та узгодження з профспілками.

Із зазначеного питання виступили Андрій Зимін, Олег Турчин та інші учасники наради.

У виступі Міністра енергетики України Германа Галущенка було відмічено, що ним особисто будуть вжиті всі необхідні дієві заходи стосовно реалізації визначених позицій, а також за результатами наради буде складений відповідний протокол, яким буде визначено:
1.Наближення передбачених бюджетних коштів з IV кварталу на травень-червень 2021 року;
2.Міністерству енергетики визначити наявний дефіцит бюджетних коштів на відповідні програми по вугільній промисловості України на 2021 рік та надати пропозиції до Кабінету Міністрів України;
3.Остаточно визначитися з Концепцією трансформації вугільних регіонів України та приймати наступні рішення з цього приводу після обговорення в трудових колективах та узгодження з профспілками;
4.В разі не винайдення необхідних оперативних рішень з питань невідкладної виплати заробітної плати шахтарям до понеділка 10 травня, звернутися наступного дня особисто до Прем'єр-міністра України з метою вирішення зазначених проблем.

Відео наради за посиланням .

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net