Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

26 Жовтня 2020

ПРОФСПІЛКИ ГОТУЮТЬ КОНФЕРЕНЦІЮ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ ПрАТ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ»

20 жовтня 2020 року відбулося засідання Президії Дніпропетровської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України.

На порядку денному обговорювалося питання щодо відмови адміністрації «ДТЕК Енерго» і ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» з 1 жовтня підвищувати заробітну плату працівникам «Павлоградвугілля», як того вимагає законодавство, Галузева угода і Колективний договір. Було прийнято рішення про проведення конференції трудового колективу в першій половині листопада. Даний захід відбудеться в ДК Шахтобудівників з дотриманням всіх санітарних норм, пов'язаних з пандемією коронавируса.

Терком Профспілки запропонував винести на обговорення делегатів конференції питання про внесення змін і доповнень до розділу 9 Колективного договору. А саме:

1.За Порядку та Умов підвищення тарифних ставок (окладів) і посадових окладів працівникам шахтоуправлінь та філій ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» в період встановлення нових соціально-економічних стандартів в Україні відповідно до Закону «Про Державний бюджет України»;

2. По формуванню тарифної ставки (окладу) підземного робітника 1-го розряду, виходячи з встановленого річного балансу робочого часу для працівників на важких, шкідливих і підземних роботах;

3. Пчати роботу Центральної комісії з внесення змін і доповнень до Колективного договору ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» з 22 жовтня 2020 року.

Терком Профспілки розробив також свої пропозиції до Центральної комісії і на конференцію трудового колективу, що стосуються надання соціальних пільг членам профспілки. Зокрема, пропонується:

1.Не порушуючи законодавство України, Галузевої угоди і Колективного договору, прийняти на конференції трудового колективу рішення про поширення соціальних пільг (понад законодавчо встановлених) тільки для підписантів Колективного договору від трудового колективу ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» - членів ППВП і НПГУ. Це стосується забезпечення побутовим вугіллям, виплати компенсації за газ, електроенергію та опалення, забезпечення оздоровчими путівками та ряду інших соціальних пільг.

2. Не члени Профспілки можуть окремо звертатися до адміністрації з напрацювання соціальних пільг.

Це пов'язано з відсутністю стійкого фінансування профспілок з боку власника згідно КЗпП України та Колективним договором, а також спекуляцією окремих працівників про бездіяльності профспілок в Західному Донбасі і відповідає вимогам сьогоднішнього часу.

По матеріалам Дніпропетровської територіальної організації Профспілки.

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net