Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

18 Травня 2020

Шахти «ДТЕК Павлоградвугілля» відновили роботу

За інформацією Дніпропетровської територіальної організації Укрвуглепрофспілки незважаючи на складну ситуацію в енергетиці, ДТЕК Енерго з 16 травня вивели з простою 10 шахт «ДТЕК Павлоградвугілля», а також допоміжні підприємства і збагачувальні фабрики ДТЕК «Павлоградська», «Добропільська», «Курахівська» і Першотравенський ремонтно-механічний завод.

З 16 травня вони відновили роботу з видобутку і збагачення вугілля, ремонту гірничо-шахтного обладнання, щоб забезпечувати паливом теплову генерацію для виконання прогнозного балансу електроенергії.

Вугільні підприємства «ДТЕК Павлоградвугілля» і три збагачувальні фабрики вимушено призупинили роботу 20 квітня. Причина - системна криза в енергетиці України, яка призвела до розбалансування енергосистеми, і, як наслідок, різкого зниження затребуваності вітчизняної вугільної продукції.

В кінці квітня Міністерство енергетики та захисту довкілля України затвердило новий прогнозний баланс електроенергії на 2020 рік. На його основі сформовано паливний баланс, в якому розраховано, скільки вугілля потрібно для української енергетики протягом року. Для виконання даного прогнозного балансу і забезпечення видобутку необхідного обсягу вугілля для потреб ТЕС, шахти «ДТЕК Павлоградвугілля» , а також три збагачувальні фабрики і відновили роботу. З 16 травня вони відновили роботу з видобутку і збагачення вугілля, ремонту гірничо-шахтного обладнання, щоб забезпечувати паливом теплову генерацію для виконання прогнозного балансу електроенергії.

Однак ситуація в енергетичній галузі залишається напруженою. Так, не всі учасники ринку працюють згідно із затвердженим прогнозованим балансом. Це не дає можливості тепловій генерації виробляти планові обсяги електроенергії і, споживаючи при цьому заявлений обсяг вугілля. Також не сформований економічний баланс енергетичного ринку, через що немає розуміння його економічного функціонування. Стабілізація ситуації на енергоринку дозволить забезпечити подальшу повноцінну роботу вугільних об'єднань ДТЕК Павлоградвугілля.

За інформацією, наданою Міністерством енергетики та захисту довкілля України шахтами « ДТЕК Павлоградвугілля» 16 травня видобуто 29 286 тонн вугілля при плановому завданні 50 378 тонн, 17 травня піднято на-гора 44 320 тонн вугілля при плані 46 616 тонн.

По матеріалам Дніпропетровської територіальної організації Профспілки.

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net