зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

11 Червня 2019
Наступні дії шахтарів.
Як повідомлялося раніше 10 червня голови первинних профспілкових організацій шахт ДП « Львівугілля» та допоміжних підприємств на чолі з головою Львівської територіальної Профспілки вугільників Олегом Турчиним з 10:00 до 15:00 перекривали міжнародну трасу Львів-Рава-Руська в районі села Смереків. Вимоги шахтарів: виплата заборгованої заробітної плати та налагодження збуту видобутої продукції.


Акція завершилася о 15:00. Влада не приїхала, відповіді шахтарі не отримали і вирішили о 19:00 в Червоноградській міській раді провести нараду шахтарських колективів за участю профспілок, директорів шахт, керівників ДП “Львіввугілля” для спільного ухвалення рішення про подальші дії.

До пізнього вечора у Червоноградській міській раді тривала нарада.
На даний час усі шахтарські колективи ДП «Львіввугілля» страйкують, з підтримкою життєдіяльності шахт.

Обіцяні держкошти у розмірі 41 млн грн на виплату зарплати ситуацію відчутно не покращать.

У зв'язку чим було ухвалено такі рішення – записати загальне відеозвернення шахтарів Прибужжя до влади, для чого зібратися завтра, 11 червня на Вічевій площі о 10.00. Вимоги – виплата зарплати та забезпечення збуту місцевого твердого палива.

Якщо вимоги буде проігноровано – 12 червня ввечері виїхати на Київ з тим, щоб 13 червня провести протест – пішою ходою піти під будівлю Кабміну та вимагати вирішення питань вугільників на засіданні РНБО 30 травня 2019 року.


По матеріалам Львівської територіальної організації Профспілки