зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

20 Лютого 2019
Протестна хвиля шахтарів набирає обертів.
Як повідомлялося раніше , 7 шахтарів « Шахти 1/3 « Новогродівська» ДП «Селидіввугілля 19 лютого п. р. висловили протест через невиплату заробітної плати за листопад- грудень 2018 року та січень 2019 року . У зв'язку з чим гірники відмовилися підніматися на поверхню. Пізніше до них приєдналося ще 36 шахтарів.

20 лютого ситуація на ДП « Селидіввугілля» погіршилася . Протестну хвилю своїх колег підтримали 155 шахтарів шахти « Курахівська» ДП «Селидіввугілля» . На шахті «Курахівська» були проведені позмінні збори, і було прийнято рішення - спуститися у вибій, але проводити роботу тільки в режимі життєзабезпечення шахти .Гірники вимагають погашення заборгованості по заробітній платі. Загальний борг по заробітній платі на чотирьох шахтах ДП «Селидіввугілля» становить близько 230 мільйонів гривень.

Міністром енергетики та вугільної промисловості України Насаликом Ігорем Степановичем, не дивлячись на звернення шахтарів, не прийнято екстрених заходів щодо усунення тотального порушення законодавства, в питанні виплати заробітної плати працівникам ДП «Селидіввугілля», проігнорований сам факт знаходження людей другу добу під землею . Не було ніякої інформації з приводу виплати заробітної плати, погашення її заборгованості, яка повинна була вже бути виплачена, оскільки Постановою Кабінету Міністрів України, частина коштів на погашення заборгованості шахтарям виділена ще в минулий четвер, але занадто повільно ці гроші « йдуть». Працівникам Апарату Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, слід бути більш оперативними і соціально відповідальними.

По матеріалам Селидівської територіальної організації Профспілки.