зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

19 Лютого 2019
Будь-якому терпінню приходить кінець ...
З 18 лютого, 7 гірників ВП «Шахта 1/3« Новогродівська » ДП« Селидіввугілля» висловили протест, в зв'язку з невиплатою заробітної плати за листопад, грудень 2018 року та січень 2019 року. Останній раз невелику часткову виплату жовтня 2018 року працівники отримали в кінці грудня 2018 року.

Підприємства вугільної промисловості «лихоманить», в зв'язку з невиплатою зарплати, протягом 2018 року і ця тенденція холоднокровно перейшла в 2019-й. Людям не тільки набридло таке зневажливе ставлення до важкої шахтарської праці, але колективи практично вичерпали свої фізичні можливості здійснювати роботу під землею. 7 шахтарів першої зміни залишаються на робочих місцях. Профспілкові організації організовують доставку харчування, питної води, за станом здоров'я працівників веде спостереження медичний персонал шахти. Для підтримки шахтарів під землю спустилися голова і заступник голови первинної профспілкової організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Баличев Ігор Михайлович і Брусінскій Олексій Іванович, голова первинної профспілкової організації НПГУ Павлов Сергій Іванович.

Шахтарі звернулися до Міністра енергетики та вугільної промисловості України Насалика Ігоря Степановича, не доводити ситуацію до «точки неповернення» і в найближчі 12 годин, направити кошти на погашення заборгованості по заробітній платі, всім категоріям персоналу ДП «Селідоввугілля».

За матеріалами Селидівської територіальної організації Профспілки.