зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

19 Листопада 2018
Президія Дніпропетровського теркому Укрвуглепрофспілки вимагає підвищити рівень зарплат працівникам ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля»
15 листопада, відбулося розширене засідання Президії Дніпропетровської територіальної організації Укрвуглепрофспілки, на якому одним із головних питань було підвищення оплати праці працівникам ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» на 25% з 1 січня 2019 року

За інформацією Дніпропетровського теркому Укрвуглепрофспілки, «листи-звернення були направлені на адресу Президента компанії System Capital Management Ахметову Р.Л. та генерального директора ДТЕК Тимченка М.В. та голів міськрад міст Павлограда, Тернівка, Першотравенськ.

Невиконання адміністрацією ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» п. 9.10 колективного договору, п. 9.4.4 Галузевої угоди, ст.95, 96 КЗпП України, вимог трудового колективу щодо підвищення посадових окладів працівникам у 2018 році не менше, ніж на 25% призвело до гострої соціальної напруги в трудовому колективі вугільної компанії.

Наводимо перелік головних вимог Президії Дніпропетровської територіальної організації Укрвуглепрофспілки до генерального директора ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» Вороніна С.А і керівництва Бізнес Блоку ТОВ «ДТЕК Енерго»:

1. Забезпечити безпечні умови праці на шахтах і філіалах ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля». Вважити перевиконання змінних завдань меншою кількістю працівників, що передбачено технологічними процесами і паспортами, грубим порушенням діючого законодавства про працю і нормативних актів з охорони праці.

2. Підвищити посадові оклади працівникам ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» не менше, ніж на 25% з 1 січня 2019 року.

3. Заборонити практику залучення працівників до понаднормаваних робіт та до робіт у святкові дні. Не допускати випадків виконання робіт працівниками більше однієї зміни на підземних роботах, у вихідні і святкові дні,окрім випадків передбачених КЗпП України і колективним договором. Вважати такі випадки - як грубе порушення чинного законодавства про працю.

Також були порушені питання з охорони праці. З метою забезпечення дієвого контролю за додержанням безпечних умов праці і техніки безпеки на робочих місцях зобов’язати профспілкові комітети шахт і філіалів ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля», комісії з охорони праці при профспілкових комітетах і громадських інспекторів вести посилений контроль за виконанням законодавчих актів з охорони праці та затвердженою технологічною документацією і паспортів на виконання робіт.

В свою чергу, у разі невиконання заходів по усуненню виявлених порушень з охорони праці та протизаконних дій до працівників з боку адміністрації шахтоуправлінь і філіалів повідомляти технічну інспекцію праці при Дніпропетровському теркомі Укрвуглепрофспілки для відповідного прийняття рішень і реагування.

Було прийнято рішення провести засідання профспілкових комітетів шахт і філіалів ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» до 15 грудня 2018 року та до 25 грудня провести підсумкові збори профспілкового активу Дніпропетровської територіальної організації, де визначити подальші дії по захисту законних прав працівників ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля».