зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

15 Червня 2018
ПРОБЛЕМА ВІДВАНТАЖЕННЯ ВУГІЛЛЯ З ЛЬВІВСЬКИХ ШАХТ НАДАЛІ АКТУАЛЬНА
Нагальною проблемою для ДП «Львіввугілля» є складна ситуація з відвантаженням рядового вугілля на збагачувальну фабрику ПАТ «Львівська вугільна компанія» та його переробка , що триває з квітня поточного року.

Тому голова Львівської територіальної організації Профспілки вугільників України Олег Турчин та Регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда 14 червня звернулись до т.в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Олега Акімова з вимогою зібрати нараду для вирішення цього питання.

На нараді перший керівник держпідприємства довів до відома профспілок, що питання не вирішується вже третій місяць, незважаючи на суспільний резонанс та спільні зусилля. До розв’язання проблеми залучені депутати Львівської обласної ради, члени постійної комісії з питань будівництва, житлово-комунального господарства, енергоефективності, альтернативної енергетики, промисловості та інвестиційної політики на чолі з головою комісії Богданом Гагалюком, були численні письмові звернення на Міненерговугілля, але наразі суттєвих змін не відбулося.

Зараз на вивантаження на фабриці стоїть цілий ешелон з понад шістдесяти вагонів. На аварійних складах шахт накопичилося понад 80 тис. тонн рядового вугілля. У зв’язку з цим зменшилися об’єми вугільного концентрату, який відвантажується на енергетику, тобто є значне зменшення обсягів товарної продукції. Це неминуче негативно вплине на надходження коштів на виплату заробітної плати, технологічні потреби й закупівлю матеріалів для введення нових лав. А також потягне за собою несплату податків до бюджетів різного рівня, що спричинить зростання соціальної напруги в шахтарських колективах та регіоні в цілому.

За підсумками наради з профспілками та директорами шахт були скеровані звернення Міністру Міненерговугілля Ігорю Насалику, народному депутату України Михайлу Бондару, головам Львівської облдержадмінстрації Олегу Синютці та Львівської облради Олександру Ганущину, очільникам Профспілки вугільників України Віктору Турманову та Незалежної профспілки гірників України Михайлу Волинцю.

Місцеві ж лідери профспілок одностайні: якщо сьогодні-завтра не буде суттєвих зрушень й питання вчасного збагачення та відвантаження належних обсягів вугілля на Добротвірську ТЕС не вирішаться, ініціюватимуть акції протесту.

По матеріалпм сайту Львівської територіальної організації