зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

16 Грудня 2021
Акція протесту шахтарів біля Верховної Ради України
Сьогодні,16 грудня, під будівлею Верховної Ради України відбувається мирна акція протесту шахтарів з усіх регіонів України у зв’язку з критичною ситуацією, яка склалася на державних вугледобувних підприємствах з невиплатою заробітної плати і погашенню наявних боргів з неї.


Станом на 14 грудня загальний обсяг заборгованості становить понад 1,8 млрд. грн., що перевищує відповідний показник всі минулі роки.

Шахтарі вимагають негайного вирішення питання погашення зарплатних боргів до кінця поточного року. Для цього необхідно Верховній Раді України прийняти законопроект № 5891-1 Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" (щодо погашення заборгованості та виплати поточної заробітної плати працівникам державних вугледобувних вугільної підприємств) (автори народні депутати України Гриб В. О.,Бондар М. Л. та інші), яким передбачається додаткове виділення 1 млрд. грн. на виплату заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств та погашення існуючої заборгованості до кінця поточного року.
Під час проведення мітингу виступили учасники акції протесту, в тому числі і голова Укрвуглепрофспілки Андрій Зимін, якій наголосив на необхідності термінового погашення зарплатних боргів перед шахтарями.