Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

11 Березня 2019

КОРИСНО ЗНАТИ!

Як і коли почне працювати електронна медична картка в Україні.

1 березня в Україні у тестовому режимі запрацювала електронна медична картка в електронній системі охорони здоров’я.

Про це повідомляє прес- служба Міністерства охорони здоров'я України .

Працювати з електронною медичною картою розпочинають сімейні лікарі, терапевти та педіатри тих медичних закладів, які підключені до електронної системи охорони здоров’я та мають контракт з Національною службою здоров’я України (НСЗУ). На сьогодні таких закладів первинної медичної допомоги — 1 200.

Електронна меична карта буде автоматично доступна у системі лікарю первинки для кожного з пацієнтів, з яким підписана декларація. На першому етапі вносити інформацію про візити пацієнтів до електронної медичної карти лікарі будуть у тестовому режимі. З травня 2019 року ведення запису візиту пацієнта в електронній системі охорони здоров’я для лікарів буде обов’язковим.

Крім того, у відомстві зазначають, що пацієнту не потрібно додатково реєструватися для того, щоб інформація про візити до його сімейного лікаря, терапевта або педіатра, починаючи з березня, фіксувалася в електронній системі охорони здоров’я.

Крім того, у відомстві пояснюють, що зараз пацієнти не зможуть особисто зайти в свою електронну медичну картку, але у планах є і запуск персонального кабінету пацієнта. За необхідності лікар зможе роздрукувати для пацієнта консультаційний висновок, де міститиметься причина звернення, діагноз, призначення лікування або направлення на додаткове обстеження.

Передбачається, що з другої половини поточного року записи в електронній медкартці зможуть робити спеціалісти лабораторій, поліклінік та консультативно-діагностичних центрів, які почнуть працювати з Національною службою здоров’я за програмою «Безкоштовна діагностика». А вже з 2020 року до електронної медкартки зможуть вносити інформацію і лікарні.

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net