Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

30 Листопада 2018

Зустріч Першого віце-прем'єр – міністра України з представниками профспілок

29 листопада у Будинку Уряду відбулась робоча зустріч Першого віце-прем'єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва з представниками всеукраїнських профспілок.

Нарада була присвячена обговоренню важливих питань забезпечення розвитку вітчизняного виробництва, підвищенню рівня соціального захисту людей за допомогою застосування механізмів протидії зростанню цін і тарифів, а також створенню підґрунтя для зміцнення соціального партнерства у державі. У зустрічі взяли участь та відповіли на запитання профспілок посадові особи з Міністерств та фахівці Секретаріату КМУ.

Профспілку працівників вугільної промисловості України на даному заході представляв заступник голови Профспілки Валерій Мамченко. Виступаючи на даній зустрічі заступник голови Профспілки, зупинився на наступних питаннях:

- Не можна проводити реформи у вугільній галузі в той час, коли люди своєчасно не отримують заробітну плату. Потрібно негайно виплатити заборгованість по заробітній платі шахтарям в обсязі 575 млн. грн. Є рішення Кабінету Міністрів України про виділення із спеціального фонду державного бюджету 500 млн. грн. на погашення боргів по заробітній платі, але на теперішній час кошти не надійшли на рахунки шахтарів.

- Для виходу з кризи державних вугільних підприємств необхідно списати або реструктуризувати 23 млрд. грн. кредиторської заборгованості і в разі, якщо це не буде зроблено- то на період реформування продовжити дію мораторію на банкрутство державних вугільних підприємств.

- З 1 січня 2019 року всі підприємства повинні в повному обсязі і своєчасно розраховуватися за використану електроенергію. Коштів на шахтах практично немає, а відключення призведуть до катастрофічних наслідків. Необхідно вирішувати це питання на Державному рівні.
- І головне- це інвестиції в галузь. Хоча б по 3 млр. грн. на протязі двох років на модернізацію і розвиток вугільних підприємств. Без збільшення вуглевидобутку державні вугледобувні підприємства не виживуть. На цей перехідний період в Державному бюджеті передбачити кошти для фінансового збалансування діючих шахт.

Під час наради обговорено напрямки розвитку промисловості, що пропонуються КМУ, галузеві проблеми, порушені профспілками. Домовлено щодо необхідності проведення окремих зустрічей урядовців з профспілками по вирішенню проблем таких галузей, як хімічна, вугільна, лісова, питань охорони здоров’я, культури та ін.

З профспілкової сторони було запропоновано у період з 12 по 17 грудня ц.р. напередодні засідання Президії ФПУ проведення зустрічі керівників всеукраїнських галузевих профспілок та територіальних профоб’єднань з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом з обговорення актуальних питань, що протрушують профспілки.

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net