Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

4 Жовтня 2018

Народний депутат України Сергій Сажко у Верховній Раді України озвучив шахтарські проблеми ДП «Селидіввугілля».

Вчора, 3 жовтня, на ранковому пленарному засіданні Верховної Ради України народний депутат Сергій Сажко звернувся до Уряду і персонально до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та повідомив, що вранці шахтарі ДП «Селидіввугілля» перекрили трасу, яка з'єднує Слов’янськ із Маріуполем. До такого заходу люди вдалися через невиплату їм заробітної плати.

Він зазначив, що ще в липні Прем'єр-міністр України пообіцяв взяти під особистий контроль ситуацію, яка склалася у вугільній галузі та, зокрема, проблеми погашення боргів перед гірниками. А в Міністерстві енергетики нам пообіцяли з профспілками , що до Дня шахтаря ця заборгованість буде погашена. Але грошей на шахтах як не було, так і немає. За фактом Парламент проголосував законопроект 8362 про виділення 1,4 мільярда гривень на погашення та на те, щоб розвивати шахту, але цих грошей так і немає. Зарплатний борг тільки росте. Вибачте, але це не реформа, це – голодні ігри. Міністр приїхав в Селидове, побув пару годин, наобіцяв і поїхав. У такій ситуації, в якій зараз опинилися підприємства в моєму окрузі, він має на цих шахтах жити. Сьогодні третій день, як знову страйкують гірники "Селидіввугілля". Борг на підприємствах уже більше чим 250 мільйонів. Ви тільки вдумайтесь: більше 6 тисяч сімей четвертий місяць залишаються без зарплати. На календарі 3 жовтня, а гірникам видали 20 процентів червня. Як дружині шахтаря зібрати чоловіка на роботу, а дітей до школи, нагодувати сім'ю та заплатити заоблачні тарифи? Скажіть, а ваші жінки хотіли б так жити?

«Нинішній Уряд дуже любить порівнювати себе з попереднім. Мовляв, раніше все було погано, а зараз все добре. Однак картина за вікном каже про зворотне. Скажіть нарешті вже чесно, яка доля спіткає наші вугільні підприємства та наших шахтарів. Припиніть гратися з живими людьми, їм зараз не до ваших передвиборчих проблем. Їхні сім'ї дуже хочуть жити в нормальних умовах»- наголосив народний депутат .

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net