Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

6 Липня 2018

ПРАЦЮЮЧИМ ПЕНСІОНЕРАМ АВТОМАТИЧНО ПЕРЕРАХУЮТЬ ПЕНСІЇ

Визначено механізм перерахунку пенсії без додаткового звернення

Пенсійний фонд спростив порядок перерахунку пенсії певним категоріям осіб. Йдеться про осіб, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсії продовжували працювати. Здійснюється такий перерахунок щорічно з 1 квітня.

Згідно з постановою правління ПФУ від 18.05.2018 р. № 10-1 перерахунок пенсії проводиться пенсіонерові, який:

- після призначення пенсії продовжував працювати та має не менш як 24 місяці страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі. Перерахунок проводиться із заробітної плати (доходу), з якої призначено або попередньо перераховано пенсію, або із зарплати за певні періоди страхового стажу за даними реєстру застрахованих осіб із застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу), який враховувався під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії;

- продовжував працювати і має менш як 24 місяці страхового стажу. У такому разі перерахунок здійснюється не раніше ніж через два роки з дня звернення за таким призначенням (попереднім перерахунком) пенсії.

До 11 жовтня 2019 року пенсіонери можуть подати заяву про перерахунок пенсії на інших умовах обчислення страхового стажу.

Автоматичний перерахунок не проводиться медпрацівникам, педагогам, льотчикам тощо, які не досягли пенсійного віку й оформили пенсію за вислугою років.

По мереріалам : ЛІГА ЗАКОН

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net