Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

5 Березня 2018

ІНФОРМАЦІЯ У ВИДОБУВНИХ ГАЛУЗЯХ СТАНЕ БІЛЬШ ВІДКРИТОЮ

Прийнято за основу законопроект, що визначає правовий порядок розкриття інформації суб'єктами

Верховна Рада ухвалила за основу законопроект «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях» ( реєстр. № 6229). Документ був розроблений з метою надання відкритого доступу до інформації про платежі суб'єктів господарювання даної галузі, створення умов для відповідального використання корисних копалин державного значення, обговорення відповідних питань.

Закон стосується наступних суб'єктів: підприємства і материнські компанії добувної галузі, одержувачі платежів, відповідний орган центральної влади. Визначений порядок і способи розкриття інформації для кожного суб'єкта, врегульовані організаційно-правові питання.

Суб'єкти господарювання повинні будуть надавати звіти про ведення видобувної діяльності щорічно до 1 вересня і забезпечувати їх публічну відкритість упродовж 10 років. Міненерго або належний адміністратор впродовж місяця зобов'язані проінформувати суб'єкта про отримання звіту і опублікувати на сайті повідомлення про це. Інформація, передбачена для розкриття цим законом, не може мати обмеженого доступу або кваліфікуватися як комерційна таємниця.

Також документ встановлює відповідальність за порушення законодавства про забезпечення інформаційної прозорості.

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net