Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

5 Грудня 2017

Прес-конференція : «Профспілки за соціальний Держбюджет-2018».

Напередодні проведення профспілкової акції у формі інформаційних пікетувань державних органів влади з метою виконання вимог профспілок, сьогодні, 5 грудня Федерація профспілок України провела прес-конференцію на тему: «Профспілки за соціальний Держбюджет-2018. Інформаційне пікетування органів державної влади».

У прес-конференції взяли участь Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, керівники членських організацій.

Голова ФПУ Григорій Осовий у своєму вступному слові окреслив загальні вимоги профспілок до основного фінансового документу держави.

А саме:


1. У Державному бюджеті України на 2018 рік встановити мінімальну заробітну плату на рівні не нижче фактичного прожиткового мінімуму — не менш ніж 4023 грн.
2. Встановити розмір посадового окладу (тарифної ставки) працівника (робітника) І тарифного розряду на рівні, що перевищує розмір мінімальної заробітної плати.
3. Погасити до кінця року заборгованість з виплати заробітної плати на всіх підприємствах-боржниках і не допускати її виникнення у подальшому.

4. Зупинити деіндустріалізацію України, прийняти Програму розвитку промислового комплексу, зберегти трудовий потенціал і його підготовку до роботи в нових конкурентних умовах.

Щорічно збільшувати кількість сучасних високопродуктивних робочих місць не менш ніж на 20%, 26 млн. громадян працездатного віку мають право на працю і гідне життя.

5. Не допустити зниження існуючого рівня прав і гарантій працівникам та їх представникам при прийнятті Трудового кодексу України.

6. Знизити непосильні для населення ціни на природний газ, електроенергію та тарифи на житлово-комунальні послуги, виходячи з платоспроможності заробітних плат. пенсій, стипендій.

7. Забезпечити гарантовані Конституцією України права громадян на доступну і якісну медичну допомогу,запровадити загальнообов'язкове медичне соціальне страхування і відновити санаторно-курортне лікування працюючих (застрахованих осіб).

Від Профспілки працівників вугільної промисловості України в прес – конференції взяв участь голова Віктор Турманов та голова Торецького теркому Укрвуглепрофспілки Василь Щербань. У своєму виступі Голова Укрвуглепрофспілки наголосив на тому, що стан справ у вугільній галузі дуже критичний. В проекті Державного бюджету на 2018 рік відсутня бюджетна програма « Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної продукції», і як наслідок - відсутність необхідних джерел для забезпечення виплати в повному обсязі заробітної платив шахтарям. Також не передбачається державна підтримка будівництва вугледобувних підприємств та їх технічне переоснащення .

Профспілковий лідер вкотре наголосив на тому, що реальних дій на виконання доручень Глави Уряду з боку урядовців не зроблено.

Присутній на прес-конференції голова Торецького теркому Укрвуглепрофспілки Василь Щербань у своєму виступі підтримав голову Профспілки та наголосив на тому, що шахтарі й на зараз вимушені за власні кошти закуповувати засоби індивідуального та колективного захисту.

Прес - конференцію можна переглянути за посиланням .

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net