Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

6 Грудня 2017

АКТ ПРИЙОМУ-ПЕРЕДАЧІ ТЗ НЕ ПОТРІБНО ЗАСВІДЧУВАТИ ПЕЧАТКОЮ

Внесено зміни до деяких постанов Кабінету Міністрів щодо використання печаток
Кабмін скасував вимогу про обов'язкове використання печаток (незалежно від їх наявності у суб'єктів господарювання) у сфері керування та реєстрації транспортних засобів.

Печатки можна не використовувати у взаємовідносинах суб'єктів господарювання з державними органами виконавчої влади.

Так, керування транспортним засобом для осіб, що працюють водіями, може підтверджуватися витягом із трудової книжки або довідкою з місця роботи, засвідченими лише підписом посадової особи підприємства.

Печатка не проставляється на актах прийому-передачі транспортного засобу, що переобладнується для роботи на газі ТЗ, акті технічної експертизи про відповідність конструкції і технічного стану переобладнаного ТЗ вимогам безпеки дорожнього руху. Зміни внесено до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку ТЗ.

Печаткою не потрібно засвідчувати договори купівлі-продажу транспортних засобів, що підлягають першій державній реєстрації в сервісних центрах МВС, за якими продавцями виступають суб'єкти господарювання, що здійснюють оптову або роздрібну торгівлю ТЗ. Договори повинні підписати від імені таких суб'єктів уповноважені особи.

Печатка не потрібна для договору комісії між власником ТЗ і суб'єктом господарювання, який за таким договором є комісіонером.

Вимогу про наявність печаток на документах виключено також із Порядку державної акредитації закладів, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, та атестації їх спеціалістів і Порядку здійснення оптової та роздрібної торгівлі транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери.

Зміни передбачено постановою Кабміну від 22 листопада 2017 року № 893, прийнятою на виконання Закону № 1982-VIII. Нагадаємо, за вимогу печатки передбачено штраф.

За матеріалами ЛІГА:ЗАКОН

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net