Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

22 Вересня 2017

Засідання Колегії Міненерговугілля.

21 вересня поточного року відбулося засідання Колегії Міненерговугілля України. В роботі Колегії взяли участь генеральні директори державних вугільних підприємств, представники всеукраїнських профспілок вугільної галузі, в тому числі голови територіальних і первинних організацій Укрвуглепрофспілки.

Відкриваючи засідання, голова Колегії, Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик проаналізував ситуацію у вугільній галузі та наявні зміни за останні 1,5 року, зокрема щодо збуту вугільної продукції та врегулювання цінової політики -закупівельна ціна вугільної продукції зросла з 1200 грн до 2200 грн за тонну.

Ігор Насалик поставив вимоги перед керівниками державних вугільних підприємств щодо ефективного використання коштів та виконання планів з видобутку вугілля. При цьому зауважив, що структури багатьох підприємств не відповідають типовій структурі, управлінський апарат у багатьох випадках налічує значно більшу кількість осіб, ніж того потребує діяльність підприємства. Також Міністр назвав низку інших виявлених порушень, які стосуються нераціонального використання коштів.

Під час засідання директори державних вугільних підприємств прозвітували про роботу своїх колективів та окреслили плани щодо підвищення ефективності роботи, фінансової збалансованості і поліпшення промислової безпеки, вказали конкретні терміни переходу своїх підприємств на безбиткову діяльність.

На засідання виступив член Колегії Міненерговугілля, голова Укрвуглепрофспілки Віктор Турманов, який у своєму виступі порушив питання стосовно державної фінансової підтримки вугільних підприємств , їх технічного розвитку, безпеки праці. Вкотре профспілковий лідер наголосив, що Профспілка підтримує проведення реформування вугільної галузу, лише при умові необхіднної державної фінансової підтримки.

Також на засіданні Колегії виступили голови територіальних організацій Профспілки : Бабич В. М. , Калістратов Ю. І., Сиротюк Р. П. , Щербань В. П., котрі у своїх виступах акцентували увагу Міністра на найбільш проблемних питаннях своїх підприємств, зокрема по забезпеченню необхідними матеріалами і обладнанням державних вугільних підприємств, засобами індивідуального та колективного захисту шахтарів, підвищенню і своєчасній виплаті заробітної плати, відновленню соціальних пільг і гарантій та інше.

На завершення засідання головою Укрвуглепрофспілки були надані пропозиції для включення їх до рішення даної Колегії, яке має бути прийнятим після доопрацювання.

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net