Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

13 Червня 2017

Закон про ринок електроенергії набрав чинності.

Закон "Про ринок електричної енергії" набрав чинності з 11 червня після офіційного оприлюднення його тексту в газеті "Урядовий кур'єр" в минулу суботу.


Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про ринок електроенергії" 8 червня, основною метою якого є забезпечення надійного та безпечного постачання електроенергії споживачам з урахуванням їх інтересів, мінімізації витрат на послуги постачання електроенергії. Вказані цілі планується реалізувати шляхом визначення на законодавчому рівні організаційної структури та принципів функціонування ринку електричної енергії, основних засад та передумов його реформування.

Закон "Про ринок електроенергії" передбачає впровадження нової моделі ринку, що включає ряд сегментів: ринок двосторонніх договорів, ринок "на добу вперед", внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок і ринок допоміжних послуг. При реалізації закону передбачається дворічний перехідний період.

Документ запроваджує норми Третього енергетичного пакета ЄС, в тому числі в питанні поділу компаній за напрямками розподілу і передачі електроенергії.

На основі матеріалів: ЛІГА: ЗАКОН

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net