зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

21 Березня 2017
Робота Комісії поновлена, соціальний діалог триває.
З 13 по 17 березня поточного року розпочала роботу постійно діючої Робочої комісії з підготовки пропозицій щодо внесення змін та доповнень до Галузевої угоди між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, іншими державними органами, власниками ( об'єднаннями власників ), що діють у вугільній галузі, і всеукраїнськими профспілками вугільної промисловості.


До складу Робочої комісії увійшли представники від Міненерговугілля, Фонду державного майна України, ТОВ « Метінвест холдинг» та ПАТ « Авдіївський коксохімічний завод», ТОВ « ДТЕК», ТОВ « КОРУМ ГРУП», Всеукраїнського об'єднання організацій роботодавців « Федерація роботодавців паливно – енергетичного комплексу України», Профспілки працівників вугільної промисловості України та Незалежної профспілки гірників України.

Засідання відкрив заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України , співголова Робочої комісії Корзун А. В.

Для забезпечення роботи Робочої комісії в законодавчому руслі, Перший заступник голови Укрвуглепрофспілки, співголова Робочої комісії Мамченко В. М. запропонував розробити і затвердити Регламент діяльності Робочої комісії для ведення колективних переговорів щодо внесення змін та доповнень до Галузевої угоди , а також - створити постійно діючу Робочу групу з підготовки пропозицій щодо внесення змін та доповнень до Галузевої угоди та затвердити положення про неї. Було запропоновано доручити Робочій групі розглянути внесені пропозиції щодо змін і доповнень до Галузевої угоди та підготувати для розгляду на черговому засіданні Робочої комісії узгоджену редакцію відповідних змін і доповнень.

Робоча комісія затвердила персональний склад постійно діючої Робочої групи у складі 8 осіб - по 4 особи від кожної Сторони і обрала співголовами Робочої групи Богданова Руслана Кябіровича – заступника Голови Ради об'єднання організацій роботодавців « Федерація роботодавців паливно - енергетичного комплексу України» та Павлюка Олексія Дмитровича – експерта виконавчого апарату ЦК Укрвуглепрофспілки.

За цей період було проведено 4 засідання Робочої групи та 4 засідання Робочої комісії з підготовки пропозицій щодо внесення змін та доповнень до Галузевої угоди.


В ході переговорів вдалося досягти узгодженої позиції сторін по більш , ніж 70% запропонованих сторонами змін і доповнень. У зв'язку зі складним фінансово – економічним станом підприємств вугільної галузі всіх форм власності по деяким пропозиціям сторони продовжують переговори і надалі. Це стосується оплати праці, виплати винагороди за вислугу років, відновлення права на пенсію на пільгових умовах для категорій осіб, що зайняті на підземних роботах 50 і більше відсотків робочого часу в обліковому періоді.

По ряду внесених пропозицій Сторін до Галузевої угоди, було відтерміновано прийняття відповідних рішень Комісією до запланованого на черговому засіданні Кабінету Міністрів України розгляду питання щодо фінансово – економічного стану підприємств вугільної промисловості.

17 березня поточного року Робоча комісія прийняла рішення про продовження переговорів з 11 квітня 2017 року. Робоча група зобов'язана розпочати свою роботу о 14-00 10 квітня по опрацюванню відтермінованих змін і доповнень до Галузевої угоди.


Всі внесені Сторонами пропозиції, зокрема і пропозиції Укрвуглепрофспілки, будуть розглянуті в повному обсязі.