зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Международные связи

9 Листопада 2018
Звернення до Міжнародної конфедерації профспілок з приводу шахтарських питань.
У відповідності до звернення голови Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктора Турманова, голова Федерації профспілок України Григорій Осовий направив листа до Генерального секретаря Міжнародної конфедерації профспілок Шарон Барроу з приводу надання сприяння у вирішенні питання забезпечення своєчасної виплати заробітної плати шахтарям України.

В листі Федерації профспілок України. зокрема, зазначено, що незважаючи на багаторазові звернення Федерації профспілок України та Профспілки працівників вугільної промисловості України до Уряду України, зазначене питання не вирішується.
Масштабна несвоєчасна та неповна виплата заробітної плати на державних економічно активних підприємствах свідчить про невиконання Урядом України взятих на себе зобов'язань відповідно до Конвенції МОП 1949 року про захист заробітної плати (№ 95).
Це призводить до загострення соціальної напруги в трудових шахтарських колективах і, як насідок, постійних протестних акцій: протестних дій безпосередньо на робочих місцях, зупинок виробництва, голодування шахтарів, перекриття автомобільних доріг і блокування будівель обласних державних адміністрацій та обласних рад.
Тому, Федерація профспілок України висловила прохання звернутися від імені Міжнародної конфедерації профспілок до Уряду України із закликом ужити всіх необхідних заходів для якнайшвидшого погашення заборгованості перед шахтарями та докласти системних зусиль з метою забезпечення повної реалізації Конвенції № 95 в Україні, погашення існуючої заборгованості з виплати зарплат у цілому по країні та недопущення накопичення подібних боргів у майбутньому.
Международные связи | Направления деятельности | главная