зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Социально-экономическая защита

16 Квітня 2018
Потерпілі на виробництві забезпечуються ліками безоплатно
Фонд соціального страхування України реалізував програму фінансування лікарських засобів і виробів медичного призначення, що необхідні потерпілим на виробництві, в обсязі 100% потреби. Про це повідомив директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Євген Баженков.

Упродовж 2017 року за рахунок коштів Фонду лікарськими засобами та виробами медичного призначення в аптечних закладах було забезпечено 18 965 осіб, у тому числі 910 внутрішньо переміщених осіб.

За словами Євгена Баженкова, програма забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення доступна потерпілим на виробництві в усіх регіонах України. Участь в програмі беруть декілька тисяч аптечних закладів, яким Фонд соціального страхування відшкодовує вартість відпущених препаратів.

Крім того, потерпілі на виробництві можуть самостійно придбати необхідні ліки та вироби медичного призначення в будь-якому аптечному закладі – у такому разі Фонд на підставі розрахункових документів компенсує вартість засобів безпосередньо застрахованій особі.

«Одна з головних функцій Фонду – у разі виробничого травматизму або професійної хвороби гарантувати людині, по-перше, компенсацію втраченого заробітку і, по-друге, фінансування відновлення її здоров’я та працездатності. Для цього ФССУ у повному обсязі фінансує надання потерпілим на виробництві медичної допомоги: від оплати діагностики, операцій і анестезії до забезпечення всіма потрібними ліками, гігієнічними виробами, медичним наглядом, протезуванням і відновним лікуванням за прямими наслідками страхового випадку», – наголошує Євген Баженков.

Право на отримання лікарських засобів за рахунок коштів Фонду соцстрахування має кожен потерпілий внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання.

Фондом фінансується 100% вартості препаратів та медвиробів, потреба в яких визначена МСЕК та лікарсько-консультативною комісією закладу охорони здоров’я. Забезпечення відбувається в повному обсязі відповідно до потреби впродовж усього періоду до відновлення здоров’я.

Нагадаємо, новостворений Фонд соціального страхування України, що об’єднав фонди соцстрахування з тимчасової втрати працездатності та від нещасного випадку на виробництві, повноцінно запрацював з 01 серпня 2017 року. За цей період ФССУ вдалось завершити реформу надання соціальних послуг українцям за адресним принципом, що дозволило, зокрема, збільшити ефективність програми забезпечення реабілітаційним лікуванням за кошти Фонду, а також розпочати впровадження ряду інноваційних змін усієї системи соціального страхування в Україні.

За матеріалам сайту Фонду соціального страхування України.
Социально-экономическая защита | Направления деятельности | главная