зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Охрана труда, здоровья и экологии

9 Березня 2017
Наказ Міненерговугілля № 172.
У зв'язку з аварією на шахті « Степова» ДП « Львіввугілля» , яка призвела до чисельних нещасних випадків, у тому числі зі смертельними наслідками та з метою запобігання виникненню подібних аварій і випадків травмування працівників шахт державних вугледобувних підприємств Міністерство енергетики та вугільної промисловості України видало наказ № 172 від 03.03.2017 року « Про посилення контролю за безпечним веденням гірничих робіт на підприємствах вугільної промисловості».

Міністерство енергетики і вугільної промисловості доручило керівникам вугледобувних підприємств, що входять до сфери впливу міністерства, встановити режим посиленого контролю за безпекою проведення гірничих робіт. Про це йдеться в наказі №172 від 3 березня 2017 року, який опублікований на сайті Минэнергогуля.

"Керівникам державних вугледобувних підприємств, самостійних шахт, які входять в сферу управління Міненерговугілля і товариств, в яких міністерство здійснює управління корпоративними правами держави, у термін з 3 по 19 березня 2017 року встановити режим посиленого контролю за безпечним веденням гірничих робіт і за дотриманням норм, правил (вимог) техніки безпеки", - йдеться в тексті документа.

Зокрема, цим документом наказано посилити контроль за дотриманням вимог пилогазового режиму на шахтах, режиму вентиляції, належного технічного стану електрообладнання та електричних мереж, норм з охорони праці.

"Не допускати ведення гірничих робіт на дільницях та на підготовчих виробках, які не забезпечені розрахунковою кількістю повітря... Призупиняти гірничі роботи в разі виявлення порушень, які несуть загрозу життю і здоров'ю працівників, до усунення порушень", - наголошується в документі.

Наказом також доручено Державній воєнізованій гірничорятувальній службі здійснити цільову перевірку стану пило-газового режиму, провести контроль за станом атмосфери в гірничих виробках, збільшити на 25% кількість профілактичних обстежень підземних маршрутів.
Охрана труда, здоровья и экологии | Направления деятельности | главная