зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Охрана труда, здоровья и экологии

10 Лютого 2017
Зустріч з представниками Міжнародної організації праці.
8 - 10 лютого 2017 р. в Україні перебувала технічна місія Міжнародної організації праці ( МОП).

9 лютого поточного року в комітеті Верховної Ради України з питань паливно- енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки відбулася зустріч – консультація по презентації спільного проекту МОП- Канада «Покращення безпеки та гігієни праці у гірничодобувній галузі України» .

У зазначеному заході взяли участь :
Кеніч Хіросе - старший спеціаліст з соціального захисту Групи з питань технічної підтримки з питань гідної праці та Бюро Міжнародної організації праці для країн Центральної та Східної Європи (Будапешт).
Мартін Хан - технічний спеціаліст з питань охорони праці на шахтах Відділу секторальної діяльності Міжнародної організації праці (Женева)
Сергій Савчук - Національний координатор Міжнародної організації праці в Україні.
Представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості Україн, голова Укрвуглепрофспілки Віктор Турманов, народний депутат України Михайло Бондар.

Загальна мета запропонованого проекту полягає у скороченні кількості нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у гірничодобувній промисловості України через систематичний розвиток сучасної політики у сфері охорони праці за підтримки розширеного потенціалу соціальних партнерів. МОП попередньо погоджено надання технічної допомоги щодо вдосконалення системи охорони праці у гірничо-видобувній промисловості (проект МОП за фінансування з боку уряду Канади).

Проект спрямований на досягнення цієї мети шляхом сприяння розробці та реалізації сучасної політики з охорони праці відповідно до міжнародних трудових норм та директив ЄС, зміцнення потенціалу соціальних партнерів для реалізації практичних заходів з управління охороною праці на робочому місці і просування культури безпеки та профілактики за допомогою ефективного обміну знаннями про інструменти та кращі практики з охорони праці.

Проект охопить гірничодобувну промисловість по всій країні. У східній частині України проектом буде охоплено територію, контрольовану урядом. Проект триватиме з 2017 до 2019 року.

Учасники наради обговорювали виконання Україною ратифікованих Конвенцій МОП.
Виступаючи на зазначеному заході Віктор Турманов, окреслив основні проблеми в сфері безпеки та охорони праці на підприємствах вугільної промисловості України.
Також голова Профспілки надав представникам МОП відповідні пропозиції щодо підвищення охорони праці та промислової безпеки на підприємствах вугільної галузі України.
Охрана труда, здоровья и экологии | Направления деятельности | главная